Goal Grid – de store spørgsmål

Modellen, vi her vil præsentere, hedder GOAL GRID. Den bruges normalt til at give et overblik over organisationers situation og udvikling, hvor de fleste måske er stødt på den, men den er også god til at give et overblik over dit eget arbejdsliv, og give dig muligheden for at tage ”ansvar” for udviklingen. Læs med her, og lær hvordan.

Forestil dig, at du har en tid hos en Coach. Til mødet stiller coachen dig 4 spørgsmål, som du skal tænke grundigt over og svare på. Alle spørgsmål relateres til dit nuværende job og din funktion og indenfor en overskuelig tidshorisont. Lad os sige, at din tidshorisont er nu og et par måneder frem.

Din coach stiller nu spørgsmålene:

  • Hvad vil du gerne OPNÅ i din nuværende jobsituation? Er der noget, du ønsker, som du ikke har i dag? Efter du har tænkt og svaret, stiller coachen det næste spørgsmål:
  • Hvad vil du gerne BEVARE, i din nuværende jobsituation? Er der noget, du ønsker, som allerede er der? Efter du har tænkt og svaret, stiller coachen det 3. spørgsmål:
  • Hvad vil du gerne FJERNE, i dit nuværende job. Er der noget, som er der, men du ikke ønsker skal være der? Nu stiller coachen det sidste spørgsmål:
  • Hvad vil du gerne UNDGÅ, i dit nuværende job. Er der noget, du ikke ønsker, og som ikke er der?

Når du har skrevet dine svar ned i de fire kasser, får du et overblik over dit arbejdsliv. Hvordan ser det store billede ud?

Brug modellen til at finde ud af om der er elementer, du ønsker at ændre på. Hvilke elementer det i så fald er – hvordan vil du gribe det an?

Det er en hurtig model til at tage temperaturen på dit arbejdsliv og forbedre arbejdsglæden.

Leave a Reply